Skip to content

Företaget i korthet

I snart 160 år har vi banat väg för levande samhällen och framtidens sjöfart. Vi är dedikerade att utveckla vår verksamhet långsiktigt och investera i lösningar som för oss framåt.

Vi har ett långsiktigt perspektiv och tar stort ansvar för att våra investeringar ska göra skillnad för vår miljö, våra kunder, medarbetare och ägare.

Sedan starten år 1865 har Gotland varit vår bas och vårt hjärta. Med vår långa historia och stora engagemang har vi utvecklat destinationer och skapat förutsättningar för samhällen där människor kan mötas, bo och verka. I nästan 160 år har vi varit med och bidragit till att stärka den plats vi verkar på. Det är erfarenheter vi tar med oss när vi investerar och utvecklar nästa generations fartygsdesign och drivmedel, tar fram nya besöksmål och driver fastighetsutveckling.

Idag äger vi och opererar en fartygsflotta samt investerar i sjöfartens omställning och nya tekniker. Våra verksamheter arbetar med dagliga färjelinjer mellan Gotland och fastlandet. Vi utvecklar framtidens energiförsörjning och fartygsteknik. Vi äger hotell och fastigheter och driver utveckling av hållbara destinationer och besöksmål. Det som genomsyrar våra verksamheter är att de alla bidrar till att stärka de platser där vi verkar.

Gotlandsbolaget är en av Gotlands största arbetsgivare, med omkring 800 medarbetare på årsbasis, med huvudkontor i Visby.

Läs mer på gotlandsbolaget.se