Skip to content
Regulatoriskt

Gotlandsbolaget utser Ulrika Hellberg till ny CFO

Gotlandsbolaget har utsett Ulrika Hellberg till ny chief financial officer och medlem i koncernledningen, med tillträde senast 1 december 2023. Hon efterträder Anders Gripne och kommer närmast från rollen som CFO på LEAX.

Ulrika Hellberg har lång och gedigen erfarenhet från ledande roller inom ekonomi och finans från bland annat Scania och nu senast i rollen som CFO på industrikoncernen LEAX där hon började 2018.

”Jag ser mycket fram emot att välkomna Ulrika som ny CFO på Gotlandsbolaget. Med sin gedigna erfarenhet från internationella industriföretag, men även från att ha arbetat i en noterad miljö, kommer hon vara en nyckelperson i den expansiva fas vi är inne i med stora investeringar i nya fartyg och boendeanläggningar på Gotland. Jag vill också tacka Anders Gripne för hans insatser som CFO och är glad att vi får fortsätta ha honom inom koncernen, men nu som ansvarig för Risk Management inom Gotland Capital Management.” kommenterar Håkan Johansson, Vd på Gotlandsbolaget.

”Det ska bli fantastiskt roligt och spännande att börja på Gotlandsbolaget. Det är ett mycket välskött bolag och jag ser fram emot att vara med och bidra till att man ska nå sina expansiva, långsiktiga mål. Förutom arbetsuppgifterna och kollegorna, ser jag även fram emot att lära känna Gotland”, säger Ulrika Hellberg.

Ulrika Hellberg kommer att ingå i koncernens ledningsgrupp och tillträder sin tjänst senast den 1 december 2023. Anders Gripne innehar rollen fram tills att Ulrika tillträder.