Skip to content
Icke-regulatoriskt

Destination Gotlands bokningsläge inför sommaren ger positiva signaler

Gotlandsbolagets dotterbolag Destination Gotland kan i dagsläget konstatera en uppgång på sju procent i bokningar under högsommarveckorna. Dessutom innebär den senaste tidens sjunkande drivmedelspriser att Destination Gotland har möjlighet att erbjuda lägre snittpriser på biljetter för både gotlänningar och besökare.

När Destination Gotland följer upp bokningsläget för våren och sommaren kan det konstateras att bokningsläget inför högsommarveckorna (v25-33) i dagsläget är sju procent högre än det tidigare rekordåret 2019. För besökshelgerna påsk och Kristi himmelsfärd är dock bokningsläget jämförelsevis lägre.

”Högsäsongen är oerhört viktig för Destination Gotland och den gotländska besöksnäringen. Det är ännu tidigt att dra några slutsatser, men just nu är bokningsläget under veckorna 25-33 sju procent högre för passagerare och tolv procent högre för fordon jämfört med 2019, vilket är mycket positivt för Gotland”, säger Marcus Risberg VD Destination Gotland.

Även när det gäller drivmedelspriser finns positiva signaler. Den senaste tiden har energi- och drivmedelspriserna sjunkit något jämfört med de extrema nivåer som varit under stora delar av 2022, även om de fortfarande är väsentligt högre och mer volatila än vad som kan kallas ett normalläge. Destination Gotland arbetar intensivt med ett brett utbud av olika priser och erbjudanden och har tack vare minskade drivmedelskostnader möjlighet att erbjuda lägre snittpriser.

”Det är oerhört positivt att världen nu ser en återgång i energipriser, och vi hoppas alla att nedgången fortsätter och blir varaktig. För Destination Gotland innebär det något lägre drivmedelskostnader, och som vi kommunicerat tidigare ska detta avspeglas i biljettpriserna. Nu kan vi därför erbjuda lägre startpriser och ökat antal paketerbjudanden på biljetter för både besökare och gotlänningar. Exempelvis så har vi nu startpris för besökare på 385 kronor på många avgångar under våren”, fortsätter Risberg.

För mer information, kontakta
Marcus Risberg, VD Destination Gotland
Epost: marcus.risberg@destinationgotland.se
Telefon: +46 70 623 33 32